onsdag 4. november 2015


Fra Frankrike til Spania via Andorra 

Søndag, 25. Oktober 2015

Vi avsluttet vår siste kveld I Villegly I Frankrike med take - away pizza fra den eneste kafe/restauranten I  landsbyen. Pizzabakeren sa vi var de første nordmennene innom I år, og at han ønsket å komme til Norge for å se nordlyset, så da er han jo hjertelig velkommen😉.

Må liksom summere opp nå etter denne tiden I Frankrike. Har tidligere kun vært på tur til Paris, og synes nå det har vært litt spennende å være ute på landet I Frankrike.

Undres over at veldig mange her I Frankrike har vindusskoddene litt igjen, selv når det ikke er sol og varme. Kanskje de liker det litt "mørke"? Ikke fritt for at de kanskje oppfattes som litt mindre fargerike og åpne enn f.eks. sine italienske naboer. Godt dette bare er en blogg, uten krav til vitenskapelig forskning😃. Ellers så er folk, folk da. Opptatt av det samme som oss andre I denne rike delen av verden, som at det diskuteres hvert år om man skal beholde sommertiden, og om usunne vaner og livsstilssykdommer. Var også på idrettsbanen sammen med alle småbarnsforeldre som støttet opp om sine håpefulle, akkurat som hjemme.

Det var noen tanker, så til "fakta"😄


Mandag, 26. Oktober 2015

Overskyet og lett duskregn tidlig morgen. Gjør klar (inkl litt rengjøring av bilen) og farter avgårde fra denne koselige campen. Vi setter kurs mot fjellene og Ax-les-Thermes ved foten av Pyreneene. Vi handler litt og spiser lunsj på veien. Etterhvert blir det mer sol som gjør det høstlige landskapet enda flottere!

Det er ikke fritt for at det blir litt feilnavigering idag. Mismatch mellom GPS og Google Maps. Vi klarer til og med å komme tilbake til den samme landsbyen to ganger. Har da kjørt I ring på smale og svingete veier. Må etterhvert ignorere GPS'en og følge skilter. All denne feilnavigeringen gjør at vi kommer forholdsvis sent (ihvertfall senere enn forventet) til camp Le Malazeau I nærheten av Ax-les-Thermes, men det er fremdeles sol og fantastisk utsikt til fjellene i det vi nærmer oss campen.

Dette er nok et typisk vintersportssted, men byen er også kjent for sine kurbad. Det blir nok kun en stopp for oss siden vi har bestemt oss for å kjøre inn I Spania via Andorra imorgen.

Tirsdag, 27. Oktober 2015

Reiser fra Ax-les-Thermes I fin høstsol, og som sagt er kursen mot fjellene og Andorra.

 

Først med nydelig utsikt til høstfargene fjellpartier,  for så å stige enda høyere.




Ved Pas de la Casa I Andorra (ca 2100 moh) har mange stoppet. Dette er vel på en måte Frankrikes "harrystopp"😉. Vi velger veien ("slalomveien") I stedet for tunneler og kommer opp over 2400 moh. Vi synes de flotteste fjellpartiene kommer før toppen og veien går ned igjen mot landsbyene I Andorra. Veldig svingete og plundrete å få stoppet å ta bilder, så det ble det ikke mye av.




Når vi etterhvert nærmer oss de mange vintersportsstedene (og de var det ikke langt imellom) og Andorra la Vella, er det også en del overhengende skyer.


Andorra la Vella fotografert fra "oven"


Vi sliter med å finne parkering I hovedstaden, så vi bestemmer oss for å reise til en av de andre litt mindre syv prestegjeld I Andorra.  Vi velger den med det fineste navnet; Sant Julia de Loria. Spiser lunsj og kikker oss litt rundt på dette lille stedet omgitt av høye fjell på alle kanter. Navnet var kanskje litt flottere enn stedet, men den vurderingen kan neppe tillegges noe vekt etter så kort tid.









Små snaps fra Santa Julia de Loria


















På vei ut, dvs mot Spania, stopper vi ved et handlesenter. Vi trenger bare et brød, men kommer ut med full handlevogn. 😉

Snikfotografering:
Dette sto I hyllene på supermarkedet
(godt det ikke er sånn hjemme)
Det har blitt sen ettermiddag,  men synes ikke det gjør noe siden vi har så kort vei til campen (tror vi).

Når vi har passert spanskegrensa og kommer til campen ved Seu d'Urgell, er den stengt selv om det skulle vært åpent til 31. Oktober ifølge boka.

Foran oss ligger høye fjell med tunge, mørke skyer som blir opplyst med jevne mellomrom av lyn, men vi må komme oss videre. Neste åpne camp er ved Solsona litt lenger sør. Vi kjører inn I været før det blir helt mørkt, mellom fjell som på en måte ligger over veien som en tunnel  med sprekk på toppen. Skikkelig trolsk! Det sprutregner og vindusviskerne har problemer med å holde unna, så vi tar et par småstopp til siden. Vi kommer etterhvert fram til campen I Solsona og er superglad for at den er åpen. Det klarner opp nå, og vi føler oss begge litt beruset etter å ha delt en flaske rødt etter dette.

Onsdag, 28. Oktober 2015

Dagen starter delvis skyet med litt sol.  Vi skal gå en tur langs anbefalt løype før vi reiser videre til kysten. Vi kommer oss opp til La Rocca (sikkert det eneste stedet i verden som heter det😉). Et utsiktspunkt fra en stein som nærmest står uten feste til åsen (ihvertfall sett ovenfra). Torde ikke å gå utpå da man måtte forsere en stor åpen sprekk.

Ikke bare, bare, å gå ut på denne!




Denne sprekken "gadd" vi ikke å gå over

Denne lå også utsatt til!

Hva skjer hvis denne løsner da, tro?

Vi trodde vi var ganske gode på kart, og følger anvisningene,  men det er merkelig at det alltid må komme til en ekstra sti slik at man får mulighet til å velge feil.... Vi går oss vill, men finner tilbake til campen etter ca 1,5 times ekstra tur, bl.a. ved å gjenkjenne egne fotspor og gå samme vei tilbake. 😃




Godt å gjenkjenne egne fotspor!

Vi spiser en enkel lunsj før  vi legger I vei mot kysten, retning Tarragona!  Kjører på fine veier mellom fjell og daler før vi er ved kysten. Finner camp Miramare ved Miami Platja, sør for Tarragona. Vi får plass rett ved stranda, kun beskyttet av en liten voll. Vi er tilbake blant palmer og fønvind, sitter ute og koser oss til den røde månen kommer opp, og litt til. Her er det meldt bra vær noen dager, så da blir vi nok her litt.





Torsdag, 29. Oktober 2015

Slækkedag I solen! Spiser sen frokost ute, tar med stolene over vollen og soler oss på stranda. "Burre strandbar" serverer lunsj direkte på stranda; fersk baguette med skinke og pesto.  Yoghurt med druer, og honning fra Albania til dessert. Kan man ha det bedre?

Idag får strikketøy og bok den oppmerksomheten de fortjener.


Her bor vi så og si på stranda!





Vi tar en runde på campen for å sjekke litt fasiliteter,  setter på en vask og skifter sengetøy. Så sånn går no dagan...

Fredag, 30. Oktober 2015

Sykler en tur etter frokost, I lettskyet vær. Turen går til den lille byen Miami Platja for bl.a. å handle. Kikker oss litt rundt. En typisk badeby, én gate med alt turistene trenger her om sommeren. Mange flotte feriehus står og venter på neste turistsesong. Vi får oss et par timer på sykkelen, inkl handling, og så er det sydentilværelse for resten denne dagen.

Snakker en del med nærmeste "nabo", et britisk ektepar med to små hunder. Her er det ikke mangel på utstyr, Uttagbart karnapp, smart-bil på henger, og ikke minst, vaskemaskin I plast! Hyggelige folk som har vært her en stund og som skal tilbringe vinteren I Malaga.


Med god bok I ettermiddagssolen









Vi håper på godvær I morgen også, så blir det kanskje en tur til Valenzia etter det?

Regner med at vi har ca 3 uker igjen av denne flotte turen vår nå, og det skal nytes til fulle!  Vi er sikre på at vi er fit for fight etter masse egentid og frihet I disse månedene. Har laget en grovplan for denne siste delen, så får vi se hvor mange endringer det blir.😉

Lørdag,  31. Oktober 2015

Dagen skulle komme med litt skyer, så vi startet med litt rengjøring etter frokost. Etter det, sol fra skyfri himmel og den varmeste dagen her på camp Miramar ved Miami Platja. Dermed, soling, bad (ble inspirert av lokale som kommer til "hyttene" sine I helgen). Slett ikke verst. Tipper ca 20 grader. Det blir sild med snaps til lunsj, og så bok, da!



Årets siste?



Mmmm, sild og snaps I sola blir aldri feil


Spiser litt tapasaktig kveldsmat I bilen, og vi får faktisk besøk av fire fine unger utkledd til Haloween!

Det blir Haloween selv på bobiltur!


Får også snakket litt med eldstedatter som har kommet seg inn I ny leilighet ila helgen med hjelp fra gode venner. Sånn er det når foreldrene pleier seg selv 😯.

Det er meldt ganske mye nedbør og vind langs kysten, særlig mandag, og mer sør enn nord, så vi dropper Valenzia og begynner så smått å tusle nordover. Har bestemt oss for å besøke enten Tarragona eller Girona på veien. Har lest litt på nettet, og begge virker som spennende byer, og det er meldt bra vær allerede fra tirsdag. MEN vi tar det som det kommer.

Søndag, 1. November 2015

Første dag I november, og ja, her blåser det godt idag, men sola skinner så skyene blåses innover land.

Frokost inne idag, og vi begynner å forberede oss på at det kan komme litt vær utover dagen. Tom Erik får alt som er ute, inn I bilen og vi er klare for litt uvær.

Når klokka er tre, kommer de første dråpene. Har brukt litt tid inne på å skrive blogg I notat-appen på nettbrettet,  men får ikke lagt inn bilder eller publisert før vi får noe Wifi.

Litt mer driv over bølgene idag!
Vi får beskjed om å flytte bilen fordi det er meldt så kraftig uvær og det britiske paret ved siden og vi står for nærme et hjørne av plassen som er spesielt utsatt. Det har gått ut advarsel om store nedbørsmengder og fare for oversvømmelser langs hele den katalanske kysten. Rart og tenke på at det som for få timer siden var så fint og idyllisk, plutselig blir en trussel. Plassen vi får anvist virker enda mer utsatt på oss, så vi kjører ca 20 min sørover til en annen camp. Får da plass litt høyere I terrenget, og må bare vente på været. God mat og spill hjelper på.  Vi spanderer til og med på oss et døgn med Wifi! 😉Det er ganske god temperatur og det begynner ikke å regne før utpå natten. Må nok si at de dramatiske hendelsene på den franske riviera for bare en knapp måned siden sitter I bakhodet.

Mandag, 2. November 2915
Vinden tiltar utover morgenen.  Det regner litt,  så det er bare å ligge lenge,  spise sen frokost, lese nyheter, strikke og skrive blogg. Det verste regnværet og stiv kuling skal komme et par timer på ettermiddagen. Plassen her har både butikk og restaurant, så det blir kanskje middag der I dag. Da sparer vi litt på gassen også. De  må nemlig skiftes snart, og da helst I godvær. Bra vær er meldt allerede I morgen, så da farer vi videre mot Blanes, ikke så langt unna Girona.


Kveldstur langs stranda etter at regnet har gitt seg.



Restauranten var ikke åpen, så vi måtte ordne det selv. Salat med deilig spansk pølse og aioli var slett ikke å forakte.

Tirsdag, 3. November 2015

Vi kjører mot Blanes I flott vær. Stedet har vi fått tips om. Det ligger nord for Barcelona og har gode bussforbindelser til Girona. Når vi kommer dit litt ut på ettermiddagen, ser vi at vær og bølger har gjort sitt. Campen vi skulle på har måttet stenge, og nabo campen er helt oversvømmet. De ligger helt ned til vannet, så det var kanskje ikke annet å forvente. Vi må finne en camp lenger inn I landet, og lykkes med det.

Handler litt på veien før vi kommer til en flott camp mellom Palafrugell og Begur. Planlegger tur til Girona I morgen med buss fra Palafrugell.

Jippi, se hva vi fant I butikken!

Onsdag, 4. November 2015

Våkner tidlig til flott sol og tar buss til Girona.

Byen er sjarmerende og fin, men man merker at pulsen kanskje er litt I laveste laget (blir aldri fornøyd?) Det er lite folk ute I de mange smale gatene, som jo ofte er positivt, og sola når ikke helt ned I de trange smugene. Allikevel, byen, og da særlig den gamle historiske delen, er absolutt verd et besøk, og vi får oss en tur I den store katedralen og basilikaen. Vi går langs elven på Ramblaen og rusler over de forskjellige broene, bl.a. Den røde "Eiffelbroen". Det blir lite handling for mye stenger ila dagen mens vi rusler rundt. Et glass iskald Sangria I solen får sommerfølelsen tilbake. 


Vakkert og spansk langs elvebredden





På vei til katedralen ved det jødiske kvartal


 Gironas katedral. Her var det ikke lov å ta bilder inne.





På Eiffelbroen 

Sangria,  4. Nov! Hmm

Vi farer nok litt videre nordover I morgen, men hvor langt, det får tiden vise.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar