mandag 12. oktober 2015

Tilbake på tur i Italia med venninnebesøk!

Så har vi vært hjemme på visitt igjen, i bursdager og koselige treff med familie og venner. Nå skrives blogg direkte inn på nett siden vi ikke lenger har noen PC, så det blir en ny utfordring. Kommer tilbake til årsaken.....

Fredag, 2. Oktober 2015

Vi returnerer til Bergamo ca kl 20 med Berit, venninne. Det regner og er bare 13 grader, men vi synes alle det virker varmere enn hjemme (det som kalles følt temperatur?)
Det tar tid før vi blir hentet av parkeringsfolkene og får ut bilen, men alt er ok, og vi kommer oss omsider avgårde mot camp Covelo ved lake Iseo som vi har planlagt. Det er mørkt, vi har noe feilnavigering, men finner greit fram. Vi kommer sent, men blir tatt godt imot av hyggelige folk! Vi spiser medbrakt (fra Norge) kveldsmat kl 24 og er ikke i seng før nærmere 02. Lenge siden vi har reid opp gjestesenga også.....
Sovner til tross for "harde" regndråper på taket. Morgentog ca 3 meter fra ørene hadde vi heller ikke forutsett.

Lørdag, 3. Oktober 2015
Camp Covelo er en fin camp liggende få meter fra den vakre Iseo sjøen, Italias 4. Største innsjø. Her er det hyggelige folk og veldig rent og pent.
Det har sluttet og regne, men vi koser oss inne med sen frokost. Rusler etterhvert inn til Iseo by, en utrolig sjarmerende liten by beliggende inntil vannkanten. Her er det sjarm til tusen, og man kan se for seg yrende liv her på sommeren, både langs vannkanten og inne på pizzaen.








Koselig båthavn I Iseo

Det er lørdag og stengt I butikkene, men vi kikker oss litt rundt, tar en øl på pizzaen og får servert pizza på "stengt" restaurant før vi tusler tilbake til campen med handlestopp på matbutikk.

 På vei hjem fra Iseo by:
















Sitter litt ved vannkanten på campen på kvelden,  spiller Skipbo og tar en Irish på camp puben før vi går til sengs etter litt enkel nattmat.

Utsikt over vakre lake Iseo

Ved vannkanten på campen 

















Søndag, 4. Oktober 2015
Vi pakker sammen etter frokost, tømmer og fyller. Vi har bestemt oss for å følge Været.  Derfor blir det retning sydvest mot Genova.

På rasteplass:

????????
Vi kjører først på sideveier gjennom flatt og kjedelig landskap. Det er lite og se, men Etterhvert som vi kommer inn I Piemonte og senere Liturgia blir det annerledes. Frodige grønne åser (lite høstlig her) med små landsbyer både høyt og lavt. Vi kjører enveiskjørte veier med to filer store deler av veien over fjellet og ned til Genova.
Med litt feilnavigering fra GPS kommer vi oss etterhvert til en camp ved vannet ca 18 km fra Genova. Camp Vesima ligger bare 1,2 km fra fiskerlandsbyen Arenzano. Campen har litt lavere standard, og selvfølgelig ligger togskinnene kun få meter fra oss!

Det blir vinkos ved bilen og tidlig kveld. Planlegger tur til Arenzano I morgen, og kanskje mulig bad.  Det er I hvertfall meldt sol!

Mandag, 5. Oktober 2015
Våkner til deilig sol og god temperatur. Det blir frokost ute, og damene må prøve stranda (kanskje for siste gang?). Det er bølger og skummende sjø, men vi tester vannet, som anslås å være ca 20-22 grader. Tom Erik kikker nedom.... om ikke annet for å ta bilde.

Berit går i strandmodus

Vannet skal testes



Etter et par timer på stranda går vi inn den koselige strandpromenaden til Arenzano. Her er det lite turister, men lokalbefolkningen  samler seg på pizzaen utover ettermiddagen og det blir yrende folkeliv etterhvert.







Vi må snart venne oss til at restaurantene stenger før kl 15, så lunsjen må inntas før det dersom vi skal spise ute! Vi fikk allikevel en enkel lunsj på hyggelig bar hvor vi kunne  følge dagliglivet her.


Vi rusler tilbake tidlig kveld, spiller Skipbo og koser oss ute til kl 00.30.






Tirsdag, 6. Oktober 2015

Frokost er viktig.
Som tidligere nevnt kjører vi etter Været denne uken, og det ser ut til at traktene rundt Cinque Terre byr på forholdsvis bra vær de neste dagene. Berit er med på det, og vi ser at Venezia må være til en annen anledning.

Vi legger ut på tur mot camping I nærheten av Cinque Terre, men planlegger å kjøre nedom for å se Portofino,  som skal være en perle ytterst langs kysten.
Det blir etterhvert svært lavt skydekke og regn. Vi tar av på smale veier ved Rapollo og kjører forbi luksushoteller og feriesteder  som vi mistenker tilhører "eliten"? Når vi nærmere oss Portofino får vi noen tydelige hint fra motgående trafikk om å snu, noe vi etterkommer. Har fått vite I ettertid at vi må parkere på P plass I forkant for så å ta turistbuss inn. Vi droppet dette, også pga været.

 Eksklusive omgivelser I regnværet!
















Nærmer oss etterhvert Deiva Marina litt lenger sør og knappe 15 min togtur fra Monterosso al mare, den nordligste av de fem byene. Vi får en fin plass på Valdeiva camping. Det har sluttet og regne, og temperaturen er betydelig bedre.
Campen er hyggelig og de tilbyr gratis transport tur/retur togstasjonen som kan ta oss til Monterosso.
Vi planlegger Cinque Terre I morgen.

Onsdag, 7. Oktober 2015
Står opp forholdsvis tidlig, spiser frokost og pakker sekker. Har transport til toget kl 10.30. Det er deilig vær og vi snakker litt med hyggelig svensk par som har fartet litt I området.

Etter ca 15 min går vi av på stasjonen I Monterosso I strålende solskinn,  og for en perle!!! Her er den nydelig badestrand, men vI har ikke med badetøy, så vi får nøye oss med den koselige strandpromenaden. Vi går også litt inn I selve bykjernen og her er det litt av hvert å se. Vi spiser deilig lunsj før vi begir oss til fots mot Vernazze.

Lar bildene tale for seg:

Monterosso al mare:




Også et hundeliv....


På vei mot Vernazze:




Ivrige turgåere

Turen er spektakulær og virkelig litt av en opplevelse. Det er varmt, men dette har kroppen godt av!

Kommer til Vernazze etter ca 2 timer, og byen ytterst på klippene fremstår som et prospektkort etterhvert som vi får øye på den.

Vernazze!






Vi har blitt gode og svette, så vi tar en pause I denne lille byen før ferden går videre til Corniglia,  den eneste av de fem som ikke ligger nede ved vannet. Her er det mange steg for å komme seg til toppen. Puh!




Når vi kommer fram er det ettermiddag, og vi prøver å finne rom for natten. Etter noen få forsøk og mange hjelpsomme folk får vi tilbud om 3-manns rom for 80 Euro på et salgs hotell/restaurant. Da var det deilig med en dusj (men kun med tre stråler:)

Vi koser oss med deilig middag og vin før vi legger oss før kl 22!

Torsdag, 8. Oktober 2015
Vi våkner stølen og fine etter en god nattesøvn I Cornig lia.  Finner et sted å spise frokost før vi tar toget til Riomaggiore (den sørligste av de fem byene), men først må vi 377 trappetrinn i sikksakk ned til togstasjonen!


377 trappetrinn går som en lek.....


Togturen tar bare 10 min, og vi vandrer litt rundt her før Tom Erik og Gunn Marie går over åsene til Manerola, den nest sydligste av by.

Riomaggiore:





Svette gensere byttes ut med nyinnkjøpte T skjorter

Berit velger å avstå siden det ser rimelig bratt ut og sola varmer godt idag. Den "vanlige stien" langs sjøen til Manerola er stengt pga utrasing etter uvær for litt siden. Den alternativ løypa går derfor over vinrankeåsene. Løypa går nærmest rett opp, og er rimelig utfordrende for kondisen, men nedoverveien er nesten verre. Her må flere sette seg ned og klamre seg fast til trær eller fjellrabber for ikke å skli på de sleipe steinene. Kanskje togtur hadde vært greit? Vi mer Berit på torget i Manerola etter ca en time og et kvarter. Hun har tatt et overfylt tog, men besto "aleneprøven", fikk være litt veileder for andre som ikke kunne billettsystemet og fikk sett seg litt om I den koselige byen.

På vei til Manerola:

 






Vi kom opp!
Så bærer det nedover igjen




Vakre Manerola skimtes

Vi koser oss med velfortjent lunsj ved vannet og tok visst litt av med kjøp av vin siden serveringsdamen uttrykte Wow! Når vi bestilte. Vi tar etterhvert toget tilbake til Deiva Marina hvor vi ringer campen som henter oss på stasjonen. Det blir forholdsvis tidlig kvelden for oss.






Båtene parkert til neste sesong
 Ved togstasjonen I Manerola:



Har hørt om mange som har vært I Cinque Terre og at det skal være så flott. Var derfor forberedt på å kunne bli skuffet. Det ble vi IKKE. Turen I seg selv, inkludert været selvfølgelig, de fem utrolig sjarmerende byene og ikke minst beliggenheten, var helt amazing og anbefales på det sterkeste!

Fredag, 9. Oktober 2015
Vi spiser frokost og legger I vei mot Bergamo. Har bestemt oss for å overnatte på camp Covelo ved Iseo sjøen igjen siste natten for Berit.

Første delen av turen I flotte omgivelser, frodige åser og Apenninene ruvende på siden et godt stykke. Fjellene er tredelte, med grønn vegetasjon et stykke oppover som så går over I et rødt høstlig belte under de bare toppene.

Når vi nærmer oss Parma er det bare flate jordbruksområder igjen. Vi tar en avstikker til Parma siden Bobil-appen har vist en bobilparkering rett ved sentrum. Vi finner dessverre ikke denne, så det blir pizza lunsj I bilen på en industriparkering isteden ;) Vi fortsetter derfor som opprinnelig tenkt, mot Iseo.

Vi får en overstrømmende velkomst når vi kommer til camp Covelo og plass ved vannkanten. Vi spiser selvkomponert pastamiddag siste kveld med "gjengen". Bestemmer oss for å reise til Bergamo gamleby I morgen før vi kjører Berit til flyplassen. Deretter returnerer vi hit (kort vei fra flyplassen) for å gjøre opp status, budsjettsjekk, klesvask og planen videre.

Lørdag, 10. Oktober 2015
Vi spiser frokost ute, vasker litt tøy og dusjer før vi tar turen inn til Bergamo gamleby som vi har hørt positive rykter om.

Vi parkerer på anviste P-plasser langs fortau rett ved trappene opp til gamlebyen. Det er mange som har parkert her, også en bobil til.

Vi går opp alle trappene, og det er en fin entre til byen. Veldig sjarmerende.






Vi finner etterhvert sentrum og koser oss med fantastisk god lasagne på en av piazzaene. Det tar tid, både med servering og betaling, så innen vi går inn I de smale gatene med utrolig mange spennende butikker, så har det begynt å regne.



Et par bryllup også I dag



Vi går litt ut og inn av butikker, men Etterhvert nærmer klokka seg 17, og vi går ned til bilen I øs pøs regnevær. Berit skal returnere til Rygge I kveld, så vi må komme oss til flyplassen.

Så har det skjedd, som vi kanskje har vært forberedt på, men som har blitt mer fjernt etterhvert som tiden har gått, og vi har følt oss trygge. Sidevinduet på bilen står på vid gap og er "knust". Inne I bilen er det meste dratt ut av skaper og PC vesken med PC er borte. Heldigvis hadde vi det meste av andre verdisaker med oss. Litt trist avslutning for Berit og ekstrajobb for oss, men det var jo bra at det ikke var mer som var ødelagt.

Slik så det ut når vi kom tilbake, inkludert tomt PC skap:





Vi rydder opp og kjører til flyplassen for å ta avskjed med den tøffe venninna vår som for få år siden ikke ville opp I et fly. I kveld flyr hun hjem alene! Takk til Berit som ville komme på besøk og dele opplevelsene med oss i en drøy uke!!

God tur!
Så reiser vertskapet tilbake til camp Covelo I "all sin tosomhet". Vi blir her I en dag eller to for litt vasking, skifte av sengetøy, kontakt med forsikringsselskap og evt sjekke opp verksted som kan reparere vindu.

Søndag, 11. Oktober 2015
Største jenta vår er 31! Vi ringer og gratulerer, og snakker samtidig med alle tre barnebarna. Det er koselig!

Slik kan dagen startes ved Camp Covelo
Vi utfører gjøremål som planlagt, og starter med bloggskriving  direkte I blogg på nettbrett (uten PC), så det tar litt tid.

Det er nydelig vær, men idag har vi så mye å gjøre 😆at vi ikke har tid til å nyte været.
Koser oss med restemat til middag, og på kvelden må vi trekke tidligere inn fordi det er blitt kaldere, faktisk ned I 13 grader.

Camp Covelo taler for seg:




Vi planlegger videre tur I morgen, men det er litt avhengig av verksted.
Sveits og Alpene før franske riviera var et alternativ,  men vi er frarådet dette av våre sveitsiske "naboer" pga mulig kuldegrader og snø. Vi får se hva det blir.....

Denne bloggen blir litt halvveis, og ingen av  Tom Eriks bilder er med. Disse blir lagt ut når vi finner en løsning på opplasting her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar