onsdag 8. juli 2015

Vi venter besøk !!!!

Vi skjønner at rengjøring og sengeskift ikke er av interesse for de fleste, men vi må få med litt «hverdagslige trivialiteter» i loggen vår, så dere får bare skumme over…..


Onsdag 1. juli 2015
Vi sover lenge, og står opp til deilig temperatur. I dag blir det bare legger og T-skjorte for første gang siden vi dro. Vi er nesten alene på campen og har full overhaling av boenhet, dvs. omorganisering i «garasjen» (må hente fram gjestedynene!), lufting og vasking.
Det er deilig å nyte solen i fantastiske omgivelser, så vi bruker tid og kommer sent avgårde.

Det blir middag på Markens Grøde spiseri på Innhavet før vi tar en «svipptur» ut på Hamarøy, tar en titt på Hamsunds omgivelser, fyller diesel (turens dyreste) og kjører tilbake for å ta fergen Bognes – Lødingen.

Hamsunds omgivelser.

Utsikt fra tunet.

Hamsunds museum.










Pan prøver å friste.
Dette var en vakker, stille fergetur med Lofotens mektige topper som utsikt. Vi ankommer Lødingen, parkerer i båthavnen og snakker med Tone Brit og Svein-Erik for å avtale nærmere om morgendagen. Vi går en liten tur opp på fyret i havnen før vi legger oss. Her er det fantastisk utsikt utover fjorden.


Utsikt fra fyret, fergen fra Lødingen passerer.


Torsdag 2. juli 2015
Lavt skydekke som forventet og det begynner etter hvert og regne. Det skal ifølge værmeldingen komme 50 mm ila neste døgnet! Vi jobber med å finne en hytte til første overnattingen for Larsens slik at det ikke blir altfor mye kaos i regneværet. Vi stopper i Evenskjer for å bunkre mat til gjester og videre tur. Tar så inn på Tjeldsundsbrua camping og losjeres inn i hytte. Vi gjør klar bord og rer opp senger til gjestene våre.


Når de ankommer Evenes kl 22 står vi klar med navneplakater og tar imot.




Det blir en kort kjøretur før vi koser oss sammen med musserende vin og litt snackemat før feriefolket går til sengs.


Fredag 3. juli 2015
I dag skal det være grått, men det har vært lite regn. Har planer om å kjøre helt ut til Å, for så å ta utstikkerne i Lofoten i morgen når «sola kommer»?

Vi stopper i Svolvær for å spise middag på anbefalt Restaurant Kjøkkenet på Anker Brygge. Damene er storfornøyd med sin dagens fisk (Breiflabb), mens kara er misfornøyd med Boknafisken. Det skal være uimotsagt om det var forventningene eller kjøkkenet som bommet, men ifølge Tom Erik og de fleste oppskrifter (sjekket på nett) var ikke tilbehøret slik det burde vært (?)

En usedvanlig sjarmerende restaurant!

Vi reiser videre, og selv om skylaget ligger lavt, ser vi mange idylliske steder på veien.
Vi stopper ved Rambergstranda og tar den vakre hvite sandstranda i øyesyn før vi ender opp på Moksenes camping ca kl 21, og hit skal visst alle andre også…. «Anker-dram» (Lofotakevitt) og hveteøl før …..zzz

Dette er stranda si!

Lørdag 4. juli 2015
Strålende sol tidlig morgen. Vi spiser frokost ved rastebord ved siden av bobilen, og kommer tidlig i gang på tur. Kjører først til Å som kun er få minutter unna. Her er det turistattraksjoner, med gallerier, museum og bakeri. Vi kjøper med oss deilige kanelsnurrer og Å-brød. Nå merkes det at mange (særlig bobiler) er på veien!

På vei til Å "sentrum"
Måkene er kreative og krever ikke store plassen
Tone Brit på vei inn på bakeriet for å kjøpe kanelsnurrer og brød.
Sjarmerende rorbuer på Å.
Disse bildene trenger vel ingen kommentarer: Idyllisk!!


Langs veiene ser vi hjell på hjell med tørket fisk og torskehoder (som blir eksportert særlig til Nigeria, males opp til proteinrikt mel)!

Svein-Erik studerer og fotograferer torskehoder.

Lukten er også merkbar.
Turen går videre til Smeden i Sund. Dette er et spennende sted med museum og en engasjert smed med fortellerevne og dyktighet i eget fag. 

Betrakter gamle utdaterte motorer.
Ivrig, hyggelig og pratsom smed i aksjon.

Skarvene var flott håndverk og karakteristisk kunst fra plassen.
Smeden har skarv som spesialitet og viser oss hele produksjonsprosessen mens han svetter over 1000 graders glødende jern.

Vi kjøper kaffe og spiser deilige kanelsnurrer i bilen før ferden går videre.

Neste stoppested langs nasjonal turistveg er Eggum, et fiskevær ytterst mot havet og med en spesiell «borg» over rasteplassen med spennende «utsiktsvinduer».


Tone Brit passerer et av utsiktsvinduene, varmen var ikke plagsom.

Bobiler var det mange av.


Karakteristiske stupbratte fjellsider med bebyggelse på smal slette ut mot havet.

Nå er vi etterhvert blitt veldig sultne, og bestemmer oss for å kjøre ned til Henningsvær for å spise.
Her er det trange veier og smale svinger, men vi kommer fram i fint solskinn (og vind!) Spiser et deilig fiskemåltid på Fiskekrogen. Nå er alle fornøyd, og Bacalaoen var helt vidunderlig!!! Gutta spiste bakt torsk og Lange.

Sjarmerende!


Gutta venter 'tålmodig'.
Anbefalt hyggelig bar som vi dessverre ikke fikk testet.
Båtfolket trivdes godt i dette miljøet.
Finner en sjarmerende campingplass på Sildpollnes på veien videre.
Svein Erik synes det er på tide å dokumentere vertskapets håndtering av «sammenleggbar» sengeplass. Det blir filming som resulterer i mye tull og latterkule.

Søndag 5 juli 2015
Står igjen opp til solskinn, og inntar frokost på rastebord ved vannet.

Hyggelig frokost, en bare må ha mat.

Vi fortsetter i dag mot Vesterålen; Langøya og Andøya via ferge Fiskebøl – Melbu. Vi lar oss imponere av den varierende naturen. Fine veier i Vesterålen, flatere landskap langs havet og utsikt til imponerende fjellformasjoner.  Her er det også flotte bruer deler av veien.

Vi finner en fin plass for lunsjrast, og sørger for litt jerntilskudd og sommersmak av norske jordbær med vaniljesaus (Tom Erik og Gunn Maries første norske jordbær i år). På Andøya velger vi vestsiden (Nasjonal turistveg) som er storslagen med hvite vakre strender. Tone Brit våger seg på litt vassing i det «varme» vannet.







Vi stopper ved Bleik og iakttar Bleikøya, et av norges mest kjente fuglefjell. Et imponerende monument utenfor kysten.




Vi setter så kursen mot Andenes for om mulig å få med oss hvalsafari mot slutten av dagen.

Fyret på Andenes!

Dette lykkes vi med! Får først litt interessant teori på museumet før vi er ute ca 3 timer nordøst for Andenes.

Skjelett av spermhval i full størrelse, akkurat rengjort etter tidligere brann


Spermhvalen Johnny Handsome kommer opp til havflaten 3 ganger mens vi er der. Det er et imponerende stort dyr som dykker ned 4-500 meter for å skaffe seg mat (trenger 1000 kg/dag). Maten består av blekksprut (enorme) som også finnes ved Bleikkilen (2000 m dyp) ikke langt unna.

Når hvalen er oppe blir alle helt stille og det blir nesten en magisk stemning når hvalen dykker ned i dypet igjen.






Majestetisk dykk før flere blekkspruter skal fortæres.




















Kalde, men fornøyde trekker vi inn i bobilen etter den spennende turen på havet, og vi finner en plass for natten kun få minutter unna. Nå blir det sildebord til kvelds kl 23! Sigene etter en værhard kveld er det godt å krype til sengs.

Mandag 6. juli 2015
Det er sol til frokost i dag også! Nytt rastebord med frokost før turen går videre til havna for å ta ferge over til Gryllefjord, 1 ¾ time (IKKE billig!). Det er litt sjø i starten, men det blir roligere etter hvert.






















Gryllefjord er et tettsted med mange like hus som ligger i 2-3 rekker ganske så «klistret» inntil fjellvegen, og vi tenker at vi kanskje ikke hadde sovet så godt om natta her med tanke på ras… (Tøffe folk)


Det er spennende og dramatisk natur her på Senja med mange små tettsteder langs nasjonal turistveg (lurer på om det var det lureste noen ganger, når veien og tunnelene er vel smale og «skumle»).

Tone Brit og Svein-Erik ute for å betrakte storslagen natur.

I dag blir det noen små mellommåltider både på ferge og i bobil (varme vafler m.m.).

Siste fergeturen er mellom Botnhamn og Bransholmen før kursen går mot bobilparkering i Tromsø by. Det regner godt nå, men vi skal ut å spise i Tromsø (siste natt med «gjengen»). Vi varmer oss i bobilen med litt godt drikke før vi spiser deilig fiskesuppe m.m. på Babettes gjestebud. Avslutter kvelden forholdsvis tidlig.

Grisevær etter deilig fiskesuppe i Tromsø.

Tirsdag 7. juli 2015
Felles frokost i bilen før vi kjører gjestene våre til Tromsø lufthavn for retur til Sør Norge. Litt rart å stå igjen. Vi har hatt utrolig fine dager sammen med gode og tilpasningsdyktige venner. Fire «godt voksne» som skal boltre seg på så lite rom krever logistikk og samarbeid. Dette har funket veldig bra!
Takk til Tone Brit og Svein-Erik som ville besøke oss på tur. Det var nok på tide med litt input hjemmefra nå, og så har vi fått mange fine opplevelser sammen.

Takk for nå! Håper dere kommer på besøk igjen senere på turen.


Vi farer nå videre, og blir enige om at Tromsø by må besøkes senere (kanskje en langweekend). Kjører litt skamfull forbi Ishavskatedralen, men vi er ikke i bymodus, og setter kursen mot Lyngen. Vi finner en camp ved Storfjorden nærmest vannkanten med utsikt til Lyngsalpene. Litt vel lavt skydekke og sterk vind i dag, men morgendagen lover bedre. Campverten er en ivrig turmarkør og vi får gode tips og kartinformasjon om turmuligheter i morgen.

I dag er det dagen for klesvask og rydding, så får vi se om det blir mer enn 1 overnatting her. 

..... og mens vi sitter her å skriver blogg 10 meter fra vannkanten får vi øye på en oter som har fanget seg en fisk. Han legger seg under brygga for å komme vekk fra måkene, men kommer seg selvfølgelig ut i vannet igjen før vi får tatt bilde. Første gang vi har sett oter alive. Spennende!


PS! Nå skulle det være mulig for alle, uten noe ekstra, å legge inn kommentarer dersom noen ønsker det. Bare å trykke på kommentarfeltet. (Takk, Tommy!)


















6 kommentarer:

  1. Hei på dere!
    Godt å se at dere koser dere :) så mange flotte opplevelser og så mange flotte bilder - dere er veldig flinke til å få oss bloggfan til å føle oss litt "med" på turen. Skjønner at det var godt med besøk, det så bare så kos ut. Greit å få litt ny ut og inn-put. Ellers håper jeg at dere snart får mer sol på leggene og at varmen kryper oppover. Været har ikke vært mye å skryte av her heller og sommeren lar vente på seg.
    Vi ringes snart. Sommerklemmer til dere fra Jørgen og Tone - så lenge:) Og en god klapp til Burre, håper han også trives og har det bra.

    SvarSlett
  2. Hei���� Takk for nydelige bilder og beskrivelser fra min landsdel. Ser dere er i Lyngen hvor jeg kommer fra. Nyt Lyngsalpene og god tur videre . Hilsen Ann-Karin

    SvarSlett
    Svar
    1. Gjett om jeg har tenkt på det Ann-Karin. Vi hadde de i øyesyn så langt det var mulig. For et naturskjønt område å vokse opp! Ha en fortsatt god sommer. Klem

      Slett
  3. Hei! Vi følger dere. Kjempehyggelig, fine bilder, også så godt dere skriver ! Det siste innlegget fra Lofoten fremkalte minner fra sist sommers sykkeltur i nord. Ønsker dere en knallfin tur videre !! Kirsti og Kjell Arne

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er jo så flott. Møtt flere sprekinger på sykkel, men håper dere hadde bedre temperatur enn de har hatt. Vi var på Midnattsrock I Lakselv I går kveld, men måtte kaste inn håndkle tidlig selv med fullt ullundertøy 😉 ellers er jo naturen ubeskrivelig, også her lengst nord. Hørte Kjell Arne hadde vært uheldig. Håper det går bra og at dere får en fin sommer! Klemmer fra oss

      Slett
    2. Ja det er jo så flott. Møtt flere sprekinger på sykkel, men håper dere hadde bedre temperatur enn de har hatt. Vi var på Midnattsrock I Lakselv I går kveld, men måtte kaste inn håndkle tidlig selv med fullt ullundertøy 😉 ellers er jo naturen ubeskrivelig, også her lengst nord. Hørte Kjell Arne hadde vært uheldig. Håper det går bra og at dere får en fin sommer! Klemmer fra oss

      Slett